At være selvstændig elektriker eller ansat som elektriker

26 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
At være selvstændig elektriker eller ansat som elektriker

Rigtig mange erhvervsdrivende elsker det selvstændige liv, hvor de ikke skal stå til ansvar for en chef, men de kan vælge at være deres egen boss, bestemme over arbejdslivet, selv bestemme fridagene og eventuelt klare sig på egen hånd, med en enkelt ansat eller freelance-hjælp.

Ofte viser det sig så, at man skal ordne en masse andet papirarbejde ved siden da, man også skal stå for regnskab, aflønninger og videre.

Nu om dage er der heldigvis kommet metoder til, der næsten kan automatisere den slags processer, så man kun skal tjekke efter, om alt er eksekveret korrekt, eller der opstår fejl.

Dette gør, at man blandt andet som elektriker kan bruge tid på det håndværk, man er udlært i, snakke med kunderne, lave tilfredsstillende arbejde og mindre tid på alt det kedelige papirarbejde, som man ikke ligefrem glædede sig til, da man blev udlært elektriker.

Dog oplever de selvstændige, også i elektrikerfaget, at man bliver kaldt ud til meget mere, også akut, som man skal klare, og man har måske svært ved at sige nej til arbejde, så man kan aldrig planlægge ens arbejdsuge fra mandag af – og selv weekenden kan blive indkaldt.

Det gør måske ikke så meget, hvis man ikke har en bedre halvdel derhjemme samt børn, hvor man så ellers bare misser ud på en masse fritid, men man ser netop mange forhold gå i stykker, fordi man som elektriker aldrig er hjemme.

Dette er nemmere for vedkommende, der er ansat, som arbejder i nogle bestemt tider, hvilket er lettere at planlægge med for alle.

Ingen siger jo heller, at man skal være selvstændig hele livet, for man kan jo vælge at være selvstændig i en periode, og senere kan man så blive ansat i et firma.

Det kan være svært at overgå fra at være ens egen chef til at være under en anden chef såsom ved at være elektriker i Rødovre – men det kan lade sig gøre.