Dit drømmejob i dag kan være et nyt i morgen

De fleste af os har en drøm om at blive noget bestemt, når vi bliver voksne, som vi tænkte meget på, mens vi var små.

For nogle blev den plan realiseret meget målrettet, hvor man startede med ikke at ane noget om dette givne job eller den uddannelse, men så blev vi stålsatte på at nå derhen, og med viden og lærdom kom vi dertil.

Det kan være fordi, man fik bid for noget, mens man var ganske ung, eller ens forældre pacede en i retning af noget bestemt for en som lille, mens man kun lige havde lært at kravle.

Andre fandt et par år senere frem til noget, som de enten elskede eller havde et naturtalent for – måske begge dele – som de beskæftigede sig meget med og endte med at gøre professionelt, så det blev deres karrierevej.

For nogle forbliver den slags bare til brug i fritiden, hvor man gør det for sjovt – eller man senere forsøger at realisere den drøm.

Det er lidt det, vi skal tale mere om i den her artikel.

Drømmejobbet i morgen er næppe det samme som i dag

For hvis vi nu tager fat i den person, som der drømte om en profession helt fra barnsben og næsten havde skyklapper på for at forfølge den gyldne sætning: “Find dit drømmejob“, så kan man næsten skærme af for kritik eller de ting, man oplever, der ikke harmonerer med ens drøm.

Ellers måske løber man bare i det her job, hvor man så skal vænne sig til, at man skal ændre ens selvopfattelse, fordi man stort set altid havde sat lighedstegn med ens identitet og dette job.

Men det kan jo være en sund måde lige at få rusket op i sig selv og forsøge at nå nogle nye mål og drømme med ens liv.

Hvad er dit drømmejob nu?

Anders Lundtang Hansen