Ejerudgifter – hvad dækker det over?

26 november 2020
Anne-Mette Hansen

Drømmer du om at købe din egen ejendom? Vil du gerne vide, hvad du skal betale hver måned, hvis du køber drømmeboligen? Du har helt sikkert bemærket begrebet “ejerudgifter”, når du har set salgsopstillinger online. Men hvad dækker dette egentligt over? 

Læs med her, og få en simpel forklaring på ejerudgifter!

Hvad betyder ejerudgifter?

Begrebet dækker over de udgifter, der er forbundet med at eje boligen. Det vil sige udgifter, som du ikke kan komme uden om. De skal betales af boligens ejer. Det er f.eks.:

* Grundskyld (ejendomsskat)

* Ejendomsværdiskat (betales over skatten)

* Renovation, skorstensfejning og rottebekæmpelse

* Udgifter til grundejerforening (hvis der er sådan en)

* Ejendomsforsikring 

Disse beløb er alle lagt sammen, og så repræsenterer det beløb, der er angivet som “ejerudgiften”, det du skal betale hver måned. 

Du kan læse meget mere om ejerudgifter her: https://husblog.dk/forstaa-dine-ejerudgifter-som-boligejer/

Er der udgifter, der ikke er inkluderet i ejerudgifter? Som du også skal tænke over? Ja, det er der! læs med videre og find ud af hvilke.

Hvad er ikke inkluderet?

Når du skal købe bolig, er det naturligt at lægge et budget. For det første for at finde ud af, om du har råd til at købe boligen. Men også for at have et realistisk overblik over, hvad du skal betale hver måned. 

Bor du til leje, har du kun husleje og forbrug. Men når du ejer, er der mange flere udgifter, du skal afholde. Som beskrevet ovenfor er der selvfølgelig ejerudgifterne. Men du skal også regne andre udgifter med i dit boligbudget. 

Andre udgifter som boligejer er blandt andet: forbrug (varme, vand og el) og låneudgifter (afdrag og renter) på boliglån og realkreditlån. Disse udgifter skal også betales. Men de er ikke inkluderet i ejerudgifter, da de kan variere. 

Det er ikke alle, der har det samme forbrug til varme og strøm, på trods af at boligen er den samme. Udgifter til lånet varierer også, alt efter hvilken låntype du vælger.