Et praktisk hul i terrassedøren

30 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ingen, der ønsker sig et hul i deres terrassedør, om det er i træet, glasset eller et andet sted – skulle man tro!

For der findes faktisk et hul i sådan en anordning nogle gange, som der er fordelagtigt at have, og hvor det er lavet der med vilje.

Det er faktisk lige dér, hvor håndtaget til at åbne døren skulle være, for det har man fravalgt til fordel for det her hul.

Men det er ikke et hul, der går helt igennem, for så ville det bare konstant trække, der ville komme insekter ind, og det ville blive koldt derind.

Det hul går som regel halvvejs ind, så man kan stikke en finger eller flere derind og trække døren udad, indad eller skubbe den til siden alt efter, hvordan man åbner den.

Man ønsker simpelthen at åbne døren på denne måde, og så er et håndtag heller ikke i vejen!

terrassedøre

Man bruger hullet til at åbne døren med

Det er ikke alle terrassedøre, som der er lavet på denne måde, men hvis det er muligt – og man ønsker denne løsning, så kan man som regel få den tilføjet.

Det er nogle gange lettere at åbne en dør på denne måde, fordi man bare skal have en enkelt finger fri, end at man skal bruge knoen eller endda benet til at åbne døren på håndtaget, fordi man har favnen fuld af ting og sager.

Som sagt kan denne løsning være at finde på en terrassedør, om den så åbner den ene eller anden vej, eller den endda kører på en sliske, så den skal åbnes til siden.

Men man kan også finde den her anordning på andre døre end dem til terrassen, så det kan forekomme på en skurdør, en hoveddør eller en helt anden type af dør, man kan falde over.