Få bistand fra en kompetent boligadvokat når du skal købe bolig

24 januar 2019
Astrid Pedersen
Få bistand fra en kompetent boligadvokat når du skal købe bolig

Som ny på boligmarkedet er der rigtig mange faktorer, du bør være opmærksom på, inden du foretager din formodentlig første og største investering i dit liv. En bolighandel er ikke nogen enkelt sag, og et simpelt fejltrin i denne forbindelse kan have særdeles langsigtede konsekvenser for dig og din eventuelle familie.

Rigtig mange danskere kommer hvert år galt af sted i forbindelse med et boligkøb, idet de ikke får sat sig ordentligt ind i de sagforhold, som angår handelen og selve ejendommen. Et fejlskøn eller mangel fuld viden om boligen eller den ejendom, den er tilknyttet, kan føre til økonomisk ruin eller teknisk insolvens. Derfor er det vigtigt, at du træffer dine forhåndsregler forud for et boligkøb – for eksempel ved at hyre en dygtig boligadvokat, som kan bistå dig igennem alle købets faser.

Hvad kan en boligadvokat, og hvordan kan han eller hun hjælpe mig?

En boligadvokat kan, på baggrund af sin store viden om de juridiske forhold, som omgiver en bolighandel, vejlede og rådgive dig i forbindelse hermed. På den måde er du sikret, at du ikke overser noget vigtigt i købsaftalen eller i et af de andre dokumenter, som hidrører fra enten handelen eller selve boligen, og dermed kommer til at købe katten i sækken.

Det kan for eksempel være lokalplaner, som kan påvirke værdien af din bolig, så som opførelse af nybyggeri klos op ad dine vinduer, eller anlæggelse af en offentlig institution over for dit hus. Eller det kan være forhold i den ejendom, hvori din drømmelejlighed er placeret – eksempelvis en svag økonomi, eller planlagte projekter, som kan føre til en stigning i den månedlige ydelse til fælles udgifter.

Med en boligadvokat ved din side, kan du være sikker på, at du træffer din beslutning på et oplyst grundlag. Du kan finde boligadvokater på eboligadvokat.dk