Gør boligen mere værd med en gulvafslibning

19 juli 2020
Astrid Pedersen

Trægulve som er anlagt samtidig med huset eller lejligheden blev bygget kaldes for originale trægulve. Denne type trægulv er i særdeles høj kurs på det danske ejendoms marked. Og det er der flere gode grunde til.

Først og fremmest holder det træværk, man anvendte dengang trægulve var standard i forbindelse med nybyggeri, en meget høj kvalitet. Originale trægulve er generelt fremstillet i massivt og lækkert træværk, idet gulvene var anlagt for at skulle kunne holde i mange årtier.

Samtidig passer et originalt trægulv perfekt til boligen. Uanset om du bor i en herskabs lejlighed eller i en bungalow fra trediverne med et smukt sildebens parket eller om du er så heldig at have fået fingrene i en lækker murermester villa med et massivt plankegulv vil dit originale trægulv altid udgøre et ubetinget aktiv for din bolig.

Derfor handler det for dig om at passe rigtig godt på dit trægulv. Det kan nemlig vise sig at være mange penge værd ved et salg.

Mit trægulv er slidt og snusket – hvad gør jeg?

Alle trægulve bliver med tiden slidt. Det gælder dog generelt at gulve, som er behandlet med de såkaldt ikke forseglende behandlinger så som olie, sæbe eller lud slides hurtigere end lakerede eller malede gulve. Samtidig vil slitagen i et sæbe behandlet gulv træde meget tydeligt frem i kontrast til den smukke og hvidlige overflade som kendetegner et sådant gulv.

Det er klart at et nusset og tarveligt trægulv ikke gør noget godt for boligen, og ikke efterlader det bedste indtryk hos en potentiel køber. Du bør således sørge for at trægulvet får den rette behandling førend du får taget billeder til salgs annoncer eller åbner op for fremvisninger og åbent hus arrangementer.

DBF Gulvservice kan med en gulvslibning hjælpe dig med at få dine trægulve til at stå som var de nye. Læs mere på dbf-gulvservice.dk