0

Hvad er en bedemands opgaver?

Måske forbinder du først og fremmest ordet bedemand med den person som henter den afdøde straks efter dødsfaldet. Bedemandens arbejde omfatter dog mange andre opgaver end at lægge den afdøde i kiste og transportere vedkommende mellem hjem, kirke og kapel.

Det er rigtig nok bedemandens fremmeste opgave at tilse den afdøde i tiden mellem dødsfald og begravelse eller bisættelse. Bedemanden sørger for at den afdøde er klædt pænt på og ligger i afkølet kapel som det sig hør og bør. Med en dygtig bedemand til hjælpe er du sikkert på at din afdøde nære og kære bliver behandlet med respekt og omsorg.

Hvordan kan bedemanden hjælpe mig?

Samtidig kan bedemanden også drage omsorg over for dig og de øvrige efterlevende. Dette sker i form af en hjælpende hånd til alle de praktiske opgaver, som uvægerligt følger i hælene på en dødsfald.

Du kan for eksempel få hjælp af din bedemand i forbindelse med indhentening af begravelses hjælp fra kommunen, eller fra den afdødes egen pensions eller forsikrings ordning. Bedemanden varetager også gerne afvikling af selve begravelses arrangementet, her under kontakten til præsten og til kirke kontoret i sognet hvor den afdøde skal bisættes. Er der tale om en jordfæstelse, vil din bedemand træffe de nødvendige foranstaltninger i samarbejde med graveren – og skal den afdødes kremeres, vil bedemanden holde krematoriet underrettet desangående.

En lokalt kendt bedemand vil samtidig have fordelen af et udvidet kendskab til eksempelvis kroer, gæstgiverier eller restauranter i området, som kunne tænkes at ville lægge lokaler og eventuelt bespisning til gravøl, frokost eller reception efter selve højtideligheden.

Hvor finder jeg en god bedemand i Roskilde?

Var din afdøde pårørende bosat i Roskilde, kan du således med fordel vælge en bedemand i dette område. Du kan for eksempel kontakte Begravelse Roskilde – læs mere på https://begravelseroskilde.dk/ 

Astrid Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *