Sådan kan du mindske din allergi

30 september 2021
Steffen Hansen

Er du en af dem, som er slemt ramt af allergi år efter år, så er dette indlægget for dig! Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan mindske din allergi.

Brug medicin

Den klassiske måde at mindske hvor hårdt man bliver ramt af allergi, det er ved at bruge medicin. Det kan være i form af de traditionelle Alnok, eller hvis man er slemt ramt, så en pakke Telfast. Hvis de ikke hjælper, så kan man overveje, om man skal have øjendråber og en næsespray.

Brug en luftrenser

Hvis man er slem pollenallergiker, så bør man investere i en luftrenser. Det gør man fordi, det er en måde hvorpå man kan få frisk luft i sit hjem, uden at åbne vinduet. Med en luftrenser, så genbruger man nemlig luften i rummet, men hvor det bliver filtreret, så de dårlige partikler bliver sorteret fra. Derudover kan de, hvis man køber en med det rette filter, være med til decideret at sortere pollen og andre allergi fremkaldende partikler ud af luften.

Tag et bad

Det lyder måske mærkeligt, men en af de bedst måder hvorpå man kan undgå allergi, hvis man først er ramt, er ved at tage et bad. Grunden til, at det fungerer at tage et bad er, at man får vasket de partikler væk, som irriterer en. Hvis der sidder pollen, støv eller andet ved næsen, munden eller øjnene, så vil det fortsætte med at irritere områderne det sidder i, indtil de bliver vasket væk. Derfor anbefaler vi, at man tager et lækkert bad, hvis man er ramt af sin allergi.

Når man tager et bad i forbindelse med allergi, så er det vigtigt, at man skylder sit hoved godt og grundigt. Dette skyldes, at det er der partiklerne oftest sidder, og at de ikke vil forsvinde, hvis man ikke skyller det godt igennem.