Skab liv i haven med en regnmåler

17 februar 2021
Sara Mortensen

Har du gået og pønset på en regnmåler til din have? En regnmåler kan skabe liv, personlighed og hygge til en have. Derudover har den mange funktioner, som du vil kunne få stor glæde af. Læs med her og bliv klogere på, hvad en regnmåler, er for en størrelse. 

Hvis du har en have fyldt med blomster, krydderurter eller en stor lækker køkkenhave, så kan du få stor glæde af en regnmåler i din have. En regnmåler kan nemlig give dig et realistisk billede af vandmængden i netop din have.

De officielle målinger af nedbøren i Danmark er ofte på regioner. Det er selvfølgelig ikke på præcis din have, hvilket jo siger sig selv. Derfor kan en regnmåler faktisk give dig et meget præcist billede af, hvor meget vand, der falder i din have og ned over dine blomster. 

Giv dine blomster og planter et dejligt liv

Hvis du ikke har de mest grønne fingre eller bare kæmper lidt ekstra med dine blomster i haven, så kan du få stor hjælp fra en regnmåler. Du kan nemt gå ud om morgenen og se hvor meget vand, der ligger i måleglasset og vande derefter.

Mange kan nemt komme til at følge en slags vandingsplan, hvor man bare vander sine blomster lidt tilfældigt og måske prøver nogenlunde at vande efter, hvor meget regn man tror, der er faldet over natten. 

Det bliver meget upræcist og derfor kan mange blomster, urter og planter skride i svinget. De kan simpelthen ikke overleve at blive overvandet gang på gang. Hvis du kan nikke genkendende til sådan en situation, så bør du i den grad forære dig selv en regnmåler. 

En regnmåler kan give din have lidt ekstra personlighed

Du kan i dag købe regnmålere med alverdens motiver på toppen. Du kan købe regnmålere med søde figurer på toppen, eksempelvis en frø iklædt regntøj eller to søde fugle: https://gladegaver.dk/regnmaaler. Der findes mange forskellige slags, så du kan finde lige den, der passer til din have og din smag.