Tag den helt med ro, når der ikke er arbejde som freelance tekstforfatter

16 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Det her råd kender du måske nok til, hvis du har arbejdet længe som freelance tekstforfatter, men hvis man lige er begyndt at komme ind i branchen, så er det nok smart lige at få det her råd leveret:

Det skifter med mængden af arbejde, og nogle gange er der bare ikke noget arbejde at lave.

De fleste elsker at holde fri, men det skal helst være planlagt ferie, for hvis man vågner en morgen som freelance tekstforfatter og regner med at arbejde, og der så ikke er noget, så kan det løbe en kold ned ad ryggen.

Derfor lægger mange professionelle tekstforfattere en plan for, hvad de gør i sådan en situation, hvilket kan være en buffer, som de kan løbe på, eller de har nogle hængepartier på sådan en ufrivillig fridag, som de kan komme til bunds i.

Men de går i hvert fald ikke i panik.

Der skal nok komme arbejde til dig som freelance tekstforfatter

Hvis du er begyndt at blive et navn i branchen som freelance tekstforfatter, og du også har fået lavet en del arbejde for diverse kunder, som de er glade for, så har du måske taget springet til at arbejde som freelance tekstforfatter på fuld tid.

Du føler nemlig, at der er så meget arbejde at lave, at det egentlig bare komme an på, hvornår du er for udmattet til at lave mere den dag, der afhænger af, hvor meget du kan tjene sammen.

Så du er faktisk nødt til at takke nej til noget arbejde.

Men en morgen er der bare ikke mere arbejde, selvom du havde kalkuleret med det.

Det er skam surt, men før du skriver rundt til alle, du kender, som du laver arbejde for, så du bliver bombarderet med arbejde, som du alligevel ikke kan overskue, så acceptér, at der ikke er noget den dag, og at der nok skal komme noget dagen efter eller senere.