Vent med at få lavet en ny træterrasse

08 august 2021
Lotte Hindsberg

Som ny husejer kan det være fristende at få lavet en ny terrasse med det samme, så man virkelig kan nyde ens nye bolig, men i virkeligheden kan det godt betale sig at vente og lære huset og haven at kende først. Hvordan falder solen, hvordan kommer vinden og er der et sted i haven man holder mere af end andre. Alt det har betydning for, hvor træterrassen skal ligge.

Det kan også være at det er bedre at lave to træterrasser. En i forbindelse med huset og en anden på ens ynglingssted i haven. 

Du kan se en træterrasse i Nykøbing Sjælland.

Få råd og inspiration af din lokale tømrer

Du kan selvfølgelig blot gå igang med at lave din træterrasse selv, men du kan også vælge at kontakte din lokale tømrermester og få råd og inspiration. Fordelen ved få en erfaren tømrer til at komme med råd og inspiration er at han kan se muligheder som du måske ikke havde tænkt på, samtidig med at han har en stor viden omkring hvilke træ der er best at bruge.

Når der skal vælges træ til din nye træterrasse er der flere muligheder. Du kan selvfølgelig vælge det billigste træ på markedet, men så skal du også være klar til, at du indenfor få år skal bruge penge på at reparer og udskifte dele af din terrasse. Du kan også vælge at  købe træ der holder længere. Hvis du ved, at du ikke har tid eller lyst til at reparerer og vedligeholde din træterrasse bør du vælge træ der holder længere. Din tømrer kan hjælpe dig med at finde den rigtige type træ at lave din træterrasse i. 

Husk også at undersøge, om det vil være en god ide at få lavet en hel eller delvis overdækket terrasse. Det kan give dig en bedre mulighed for at bruge terrassen.